ÉN NEM FOGOM BE - A Litera pályázatának eredményhirdetése és a Litera-díj átadása

A Litera március 15-én meghirdetett meghívásos és nyílt közéletivers-pályázatának megszületett az eredménye.

A meghívásos pályázatben részt vevő költemények közül diákzsűri választotta ki a legjobbnak ítélt művet, a nyílt pályázatra beérkezett temérdek vers közül pedig háromtagú szakmai zsűri emelte ki az első három legkiválóbbnak tartott pályaművet.

2012. április 21-én, a Maros Sörözőben tartandó eredményhirdetésen és díjátadáson teszik közzé a zsűrik a két pályázat eredményét.

PROGRAM

A felolvasásra meghívott kortárs költők:
BALLA ZSÓFIA, GARACZI LÁSZLÓ, KÁNTOR PÉTER, SCHEIN GÁBOR, SZÁLINGER BALÁZS, SZILÁGYI ÁKOS, TÓTH KRISZTINA és VÖRÖS ISTVÁN.

A diákzsűri értékeli a pályázatot és az eredményt kihirdeti: BALAJTHY ÁGNES, GÁL ANDRÁS, MIKLÓSVÖLGYI ZSOLT, SINKOVICZ LÁSZLÓ, SZAMÁK ANNA.

Köszöntőt mond és a Litera-díjat átadja: KERESZTURY TIBOR főszerkesztő.

A nyílt pályázat alkotásait értékeli és az eredményt kihirdeti a szakmai zsűri: BÁRÁNY TIBOR, KERESZTURY TIBOR és ZALÁN TIBOR.

A nyílt pályázat díjait átadja: KERESZTURY TIBOR.

Közreműködik: BÉRCZESI RÓBERT egy szál gitár.

Az eredményhirdetés és díjátadás után fogadás!

Én nem fogom be

A PÁLYÁZATOKRÓL BŐVEBBEN

Az elmúlt időszakban reneszánszát éli az ún. politikai költészet. Sorra születnek olyan közéleti költemények, amelyek aktuális állapotainkra - Magyarország helyzetére, az általános közérzületre, aktuális eseményekre - reflektálnak. A Litera látva ezeket az aktuális és fontos fejleményeket úgy döntött, március 15-én meghívásos és nyílt pályázat kiírásával meghirdeti „Én nem fogom be – társadalmi célú líra” című meghívásos és nyílt verspályázatát.

A nyílt pályázat 2012. április 4-én 296 beérkezett érvényes pályaművel lezárult.

A pályázatot elbíráló szakmai zsűri: Bárány Tibor, Zalán Tibor és Keresztury Tibor, a Litera főszerkesztője.

A kortárs költők műveit a tavaly már jól bevált diákzsűri bírálja el. Ők nevezik meg a legjobbnak ítélt vers szerzőjét, aki elnyeri 2012 Litera-díját.

Diákzsűri: Balajthy Ágnes (Debreceni Tudományegyetem), Gál András (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Miklósvölgyi Zsolt (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Sinkovicz László (Szegedi Tudományegyetem), Szamák Anna (Pécsi Tudományegyetem).

A pályázat oldala.
A pályázatról a Literán.
Az esemény a Facebookon.

Szeretettel várunk minden pályázót és érdeklődőt!

HELYSZÍN: Maros Söröző - 1122 Budapest, Maros u. 16.
(A Maros Söröző kerthelyiségében a dohányzás megengedett.)