Drámakötet

Az olyanok, mint te

Három színdarab

Aki az alvó fölé hajol, és hallja, hogy álmában ropog a hó a talpa alatt; akinek közömbös tekintetében a naponta kielégülő szenvedélyek nyugalma fénylik; akinek tüsszentése felkavarja az évszázados port a padláson; akit elviselhetetlen fájdalom tűz késhegyre; aki magyarázkodik és nem szeret; akinek közelében beesteledik; aki szeret és néma; az olyanok, mint te.

Garaczi László"ERIKA Ellopod és elkajánkodod az életünket!

EGON Inkább felszentelem.


Bálnák tánca

Három színpadi játék


Imoga, Mizantróp, Jederman


Imoga(kutyakomédia)Komédia egy felvonásbanSzereplők: Istugén a helyi kiskirály; Földi Mása, a helyi kiskirályné; Cobor, a főkönyvelő; Imoga, Cobor fia; Ocella, kocsmáros; Dorka, Ocella lánya; Herr Herman; Frau Herman; Kukéró bácsi.Szöveg itt olvasható elMizantróp


Imoga

Kutyakomédia

A székesfehérvári Prospero Színkör előadása


Író: Garaczi László Rendező: Micskó Zoltán


Plazma

Játék


A szöveg letölthető két formátumban:Plazma 1Plazma 2


Prédales

A Prédalesben azt a sziszifuszi küzdelmet mutatja be, ahogy a dráma­író megpróbál drámát írni. Láttunk már ilyet (el is követtünk ilyet), de Garaczi szellemesen mos­sa össze a darabot író és a darabbéli darabot író én pozícióját, hiszen mindkettő ő maga, a darabbéli író egy alter ego, Egon­nak is hívják. A darabban gyakorlatilag lábjegyzetelve van a darab születése. Az írás teremti ezt a világot (a darabét), csakhogy a teremtő is teremtve van az írás által.


Brahms és a macskák

Toepler Zoltánnal

Egy fiatal férfi arra vállalkozik, eljátssza az őrültet a show kedvéért, miközben minden pillanatát kamera rögzíti. A kísérlet azonban túl jól sikerül, és nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a játék, a fantázia és a realitás kiszámíthatatlanul keveredni kezdjen, és nem tudjuk már hol vagyunk: elmeosztályon, színházban, tévéshow felvételén, vagy éppen Brahms zongorája mögött…


Csodálatos vadállatok

egy házaspár játszmáiban gyermekkori játékok idéződnek fel, amelyekben a lány halott bátyja válik főszereplővé. Az egymásba csúszó jelenetekről és monológokról azonban nem derül ki, hogy emlékeket elevenítenek-e meg, vagy csak a fantázia játékait teszik érzékelhetővé. (Az előadásból Jámbor József rendezett érdekes előadást Zsámbékon)